На пописот ќе има етничка графа!

Зоран Заев и Али Ахмети се договорија – граѓаните се изјаснат и за етничката припадност на пописот следната година, потврдуваат од двете партии на 24 вести.

Освен етничка графа, надминат е и вториот спорен момент од пропаднатиот попис во 2011 година.

Имано, ќе се попишуваат и иселениците што се повеќе од една година надвор од државата, но според информациите, тие нема да влезат во бројката на вкупното население.

Предвидено е новото пребојување на населението да ги чини граѓаните 8,5 милиони евра.

SHARE

1 Коментар

  1. СЕВЕРНИ МАКЕДОНЦИ НЕ ПОСТОИ, А АКО СТАВАТ С. МАКЕДОНЦИ НИКОЈ ОСВЕН СДСМ КРЕТЕНИ НЕМА ДА СЕ ПОПИШЕ! КЕ ИМА 0% С. МАКЕДОНЦИ И 18 0% АЛБАНЦИ, ОДНОСНО ПОВЕКЕ ШИПТАРИ ОД СИТЕ ДРУГИ!!! 18 0% АЛБАНЦИ ВЛАДЕАТ И СЕГА СО СИТЕ МАКЕДОНЦИ КОИ СЕ 82 0% . ПРЕСПАНСКИОТ Е ИЗМАМА! МОРА ДА СЕ РАСКИНЕ! СДС ШТО ПОСКОРО ДА ПАДНЕ ОД ВЛАСТ!

Comments are closed.