Само што тргна, најбрзиот воз во Индија се расипа

New Delhi: Vande Bharat Express, India's first semi-high speed train, leaves from New Delhi Railway Station after its flag off by Prime Minister Narendra Modi (unseen), Friday, Feb.15, 2019. The train will run between Delhi-Varanasi. (PTI Photo/Kamal Singh) (PTI2_15_2019_000016B)

Само еден ден откако беше пуштен во употреба, најбрзиот воз во Индија се расипа и тоа на своето прво патување.

Поради „надворешен удар“ кој предизвикал проблеми во комуникацијата меѓу последните четири вагони и остатокот од возот, на околу 200 километри од Њу Делхи, „Ванде Бхарат експрес“ морал да застане.

Полубрзиот воз, може да собере 1.128 патници а може да достигне максимална брзина од речиси 160 км/ч.
„Произведено во Индија“ е иницијатива чие произвдство е и овој воз а има за цел да го„крене“ нивото на производство на земјата и да ја претвори во глобален центар за производство.

SHARE

Оставете коментар