На спикерот не му пречи Република Македонија (ВИДЕО)

Спикерот на Собранието Талат Џафери во своето завршно обраќање пред распуштање на Парламентот изјави дека нему му е сеедно дали се кажува Македонија, Северна Македонија или Република Македонија.

Со рака на срцето Џсфеи рече дека за него во ред е и и само Македонија или Република Македонија.

Под негово претседавање вчера рано наутро поради сликање пред табла со Република Македонија беше сменета министерката Рашела Мизрахи.

Видеото во кое Џафери кажува дека не му пречи Република Македонија на линкот долу

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2587954004809342&id=1915590235379059

SHARE