Коронавирусот не се смирува и бројот на заразени надмина 11.100 пациенти, а починале 258 луѓе, најмногу во кинеската покраина Хубеи каде и прв пат беше детектиран.

Во последните 24 часабиле регистрирани нови 1.347 случаи на инфекција и 45 смртни случаи.

SHARE