Белградски медиуми јавуваат дека во Белград се подготвува трет ден на протести, а попладнево пред Собранието на Србија и во паркот Пионер преку улицата од Собранието, се собират граѓани.

Тие се повикуваат преку социјалните мрежи со известуцвање дека денешниот протест ќе биде со „седење“ за да се разликуваат од оние што доаѓаат да предизвикаат насилство.

SHARE