(…) „Македонија ќе остане заробена држава и во наредната и понаредната и попонаредната година“, пишува професорката Мирјана Најчевска, во колумна за CivilMedia.

„Сѐ до моментот додека граѓаните не созреат, за да разберат дека тоа што некој им го вработил нивното дете, не значи дека нешто се променило и дека повеќе министри не значат повеќе права за граѓаните и дека свој човек во Собранието не значи поголемо почитување на законите и свој човек судија не значи повеќе правда, а свој човек полицаец не значи поголема заштита.

Тоа нема да се случи во наредната 2019 година.

Заради тоа и нема да ви ја честитам, туку ќе ви изразам сочувство за уште една година помината во затворот (сеедно дали ќе го наречете Македонија или северна или било каква)“.

 Колумната на Мирјана Најчевска на следниот ЛИНК

SHARE

2 Коментари

  1. Заробена благодарение на тебе Најчевска.
    Или ТИ се амнестираш од одговорноста дека ти, да ТИ Најчевска работеше и беше платена за да ги донесеш овие квислинзи на власт за да ја растурат Македонија, а сега ќе им изразуваш сочуство на Македонците, е која битанга си Најчевска.
    И сега ете “граѓаните“ не бие созреани а ти си зрела, така, да зрела си, ама за одземање на сите граѓански права и забрана на пристап до медиуми, затоа што си докажано монструмче.

    Граѓаните не биле зрели, ви се молам, зарем оваа кокошка сеуште живее во минатиот век, кога истите тие граѓани ги лажевте дека социјализмот бил економски неефикасен затоа што работниците биле слаби управувачи и менаџери и сега откако ги ограбивте работниците кои станаа ваши робови сега и вам и ним им е се потаман, па уште и ги навредува им вели не биле СОЗРЕАНИ, е тикво една кога би созреале би те обесиле на некое дрво за да ги потсетува на нивната беда…

  2. Иванов е скроз неспособен, имаше 10 години нешто да направи, па од се излезе само еден убав говор во Собрание!

Comments are closed.