Најчевска лом го направи Владо Поповски

За денешната расправа за уставните амандмани што тѕреба да се одржи во просториите на Владата, била поканета и професорката Мирјана Најчевска но таа, како што вели, ја одбила поканата бидејќи еден од говорниците е и професорот Владо Поповски.

„Добив покана да учествувам на оваа расправа.

Многу ме заинтересира и да бидам искрена ме израдува, меѓутоа, за многу кратко.
Во поканата како еден од главните говорници е наведен Владо Поповски„ напиша Најчевска на Фејсбук и објаснува:

„Тоа е оној човекот со сите бои и за сите влади. Компромисен. Неконфликтен. Човек кој ни во сон нема да се спротистави на ниту еден режим.

И јас се заблагодарив и одбив:

благодарам многу за поканата, меѓутоа јас одбивам да присуствувам на средби на кои главен говорник е Владо Поповски.

Сметам дека Владо Поповски е дискредитиран како стручњак во повеќе наврати и дека има нанесено неверојатно голема штета во развојот на Македонија како правна и демокатска држава.
Од тие причини, да одам на јавна расправа на која тој се појавува како посебен говорник за мене е не само понижувачко туку и невкусно“ пишува професорката Најчевска на ФБ.

SHARE

2 Коментари

  1. iako i ti nesi cvecka za mirisanje no za ovo sto go kaza si 100% vo pravo no i toa e sica ! Vlado Popovski e GLAVNIOT KREATOR NA SVE STO SE SLUCUVA vo Makedonija ! ! ! ! Jas toa vo poveke navrati go pisuvav no koj razbral razbral ! Za koi i kolku sluzi raboti duri e prozirno pa moze so sigurnost da se kaze, no toj ima GLAVNA ZADACA na KREIRANJE I mANIPULACIJA so SVE sto se slucuva VO Makedonija ! ! !ne e ni frcko koj e negov potrcko ni branko ni butur ! toj upravuva so bezbednosnite sluzbi,prisluskuvanje,manipuliranje,kreiranje,dejstvuvanje…… i vidi “cudo” toj e i na site pretsedateli na drzavata i premieri SOVETNIK citaj kreator i manipulator na slucuvanjata ! ! ! Jes da e inteligenten i obrazovan inaku toa ne bi go pravel uspesno a ostanative glupaci “baraat” koj e “kriv” za sve vo drzavata i toa vo site partiii i razno-razni organizacii strukturi,…….

  2. Накче е проститутка, Владо серко, а фрле најдискредитиран северномакедонец, какви „интелектуалци” , ГОВЕДА, хахахахахахахахаха!

Comments are closed.