Најчевска: Закон за ветинг? Значи ќе ја одложат работата

Професорката Мирјана Најчевска со своја реакција на најавата дека ќе се изготви законска регулатива за проверка на вработените во МВР.  

Кога ќе речат дека ќе прават закон тоа значи дека:
1. Сакаат да ја одложат работата
2. Да ја обвинат опозицијата дека заради неа не може да се донесе законот и да се направи ветингот
3. Се да заврши со донесување на закон кој нема да се спроведе во пракса, кој ќе им ги врзува рацете секогаш кога не им одговара да се примени, меѓутоа супер ќе биде искористен за метење на секој неистомисленик“, пишува Најчевска на Фејсбук.

SHARE