Украина е рангирана на последното место во Европа според бројот на автомобили по глава на жител. Во оваа земја на 1.000 жители има само 2 нови автомобили. Пред Украина се Романија со 6 односно Бугарија со 4 нови автомобили на 1.000 жители.

Најмногу нови автомобили се возат во Луксембург, 86 нови автомобили на 1.000 жители. Зад Големото Војводство е уште една мала држава, Исланд. со 52 нови автомобили на 1.000 жители.

На трето место е Белгија со 46 возила на 1000 луѓе, додека , а Гранија која е  инајголемиот автомобилски пазар во Европа е на 4 место со 39 нови коли на 1.000 жители.

SHARE