Најпознатиот жив македонски дисидент: Не барајте да се крши уставот

Сите што повикуват на неуставно СТАВАЊЕ ВО СИЛА -објавување на договорот со Грција се луѓе без основни демократски познавања. сите тие треба што поскора да си заминат од Македоската политичка сцена. Дали во пензија или Идризово.
Во Уставот нема рок кога Председателот Иванов треба да го потпише законот!!, пишува најпознатиот жив македонски дисидент Јордан Петровски кој откако со години бил следен од тајните служби наследнички на УДБА пред петнаесетина години доби азил и сега живее во Канада.

“Во демократска и правна држава никој нема да изнесува барања како да се прекрши уставот и така да се озакони договорот со Грција!! Секој демократ и почитувач на Уставот и законите ке бара и советува, парламентарнот мнозинство да покрене ипичмент за председателот а во случај да оцени дека нема доволно пратенци да го изгласа ипичментот да распише нови парламентарни избори на кои ке освои доволно пратеници и ке поведе ипичмент за Председателот. Се друго е кршење на Устав и сето тоа мора да биде казнето според законите на Р. Македонија. Се што ке се стори друго е само продолжување на патот на Македонија во безаконие!”, пишува Јордан Петровски кој беше жесток критичар на ВМРО – ДПМНЕ додека беше на власт.

SHARE

Comments are closed.