На местото на поранешниот Скопски саем, напролет ќе почне изградбата на комплексот „Ист Гејт“, инвестиција тешка 350 милиони евра.

Со проектот, на вкупна површина од 500.000 квадратни метри, планирана е изградба на голем трговски центар, четири станбени згради, кои се во план да се завршат до крајот на 2020.

За тоа како ќе изгледа комплексот подетални информации на „Плусинфо“.

Комплексот е една од позначајните инвестиции која во неколку наврати ја најавуваше премиерот Зоран Заев.

 

Најбогатиот Албанец ќе изгради мини-град на Скопски саем

SHARE