„Наш сограѓанин на Медицинскиот факултет во Љубљана издејствувал промена на името на државата во неговото досие за докторски студии.

Со личен притисок до Ректорот, Македонецот успеал да го заштити своето достоинство и право на самоидентификација“ сподели на Фејсбук , професорката Тања Каракамишева.

Еден од начините да се продолжи борбата за враќање на името Македонија.Наш сограѓанин на Медицинскиот факултет во…

Posted by Тања Каракамишева on Friday, January 10, 2020
SHARE