Наследникот на Бејли е жена и доаѓа од Атина

Наследничка на досегашниот амбасадор на САД ќе биде дипломатката Мери Кејти Брнс која една година, од септември 2017, работела како заменик шеф на мисијата на САД во Атина, потврдуваат и владини и дипломатски извори за expres.mk. Брнс е професионален дипломат од кариера со над дваесет годишно искуство во дипломатијата. Таа предходно од 2014 година работела во … Continue reading Наследникот на Бејли е жена и доаѓа од Атина