Наставниците одат на генерален штрајк


На 11 ноември годинава ќе се одржи генерален штрајк, одлучи СОНК на денешната седница откако не ги прифати понудените 10 насто зголемување на платите.

СОНК бара да се зголеми платата од 25 насто и да биде тоа од први јануари, а не од април како што беше најавено.

SHARE