НАТО и Русија против формирање косовска армија

Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг изјави дека намерата на Косово да формира војскае во спротивност со препораките на многу членки на НАТО и дека може да има сериозни последици. „Таков чекор доаѓа во погрешно време“, рече тој. Тој истакна дека НАТО ги поддржува косовските безбедносни сили КБС со сегашниот мандат и дека секоја трансформација … Continue reading НАТО и Русија против формирање косовска армија