Навистина, што ќе биде со песната на Миладинов?

Професорката Билјана Ванковска во денешниот пост на нејзиниот Фејсбук профил поставува суштинско прашање – едно од многуте кои веројатно не се ни загатнати во 20 страници „драфт“- договор за решавање на наметнатиот спор од Грција околу името на Република Македонија.

„Ако станеме Северна Македонија, како ќе се сфати ‘Т’га за југ“, прашува едноставно Ванковска , на кое одговор веројатно имаат оние кои се во потрага по изнаоѓање „креативно“ и достоинствено решение…

Но, и граѓаните имаат свое мислење…

Песната на Миладинов тука.

 

SHARE