Во интервју за ЕРТ, грчкиот преммиер Алексис Ципрас, изјави дека не може на соседите да им се забрани да се самоопределуваат..

„Овој договор тоа што го прави е да не го потценува правото на самоопределување, тоа не можеме да го направиме. Не можеме да им забраниме да се самоопределуваат како Македонци“, рече грчкиот премиер и објасни дека во договорот терминот „Македонци“ не се однесува на историјата на грчката Македонија, пренесе НОВА ТВ.

SHARE

Comments are closed.