Не носеле маски – казнети уште 500 лица

Во текот на последните 24 часа полицијата им изрече казна на 500 лица кои биле затекнати на отворен или во затворен простор без маска или прекривка преку лицето и носот.

ОД МВР апелираат до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите за заштита од коронавирусот и ги потсетува дека маските се задолжителни и на отворен, а не само во затворен простор и дека секојдневните контроли ќе продолжат.

SHARE