„ Сите граѓани во оваа држава имаат право на работен однос во неа. Ако стане презаситено и прегорко чувството, да закочиме и да се коригираме. Но, тоа не значи дека членовите на семејствата на функционерите да не бараат работа. Тоа треба да биде по пат на транспарентност и компетитивност“, изјави премиерот Зоран Заев.

Премиерот пред една недела повика на морална одговорност и најави дека ќе се прават анализи дали имало партиски протекции при вработувањето на роднините на функционерите од СДСМ и ДУИ.

https://makfax.com.mk/makedonija/politika/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0%B0-%D1%81%D0%B5%D0%B3%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%B5%D0%B2-%D0%BD%D0%B5-%D0%B5-%D0%BD%D0%B5/
SHARE

2 Коментари

  1. Додека ти продаваш му.а за бубрези твоите себерџани си ги запослија своите а за другите к.р од овца…

Comments are closed.