Неа демократија ја зголемува популарноста

Предност од осум поени има Неа Демократија наспроти владејачката СИРИЗА покажува анкета спроведена за Real.gr.
рејтингот на опозициската партијата е 31,3 , наспротин 23 процњенти на партијата на Алексис Ципрас.

Следуваат Движењето за промени 6,8%, Златна зора 6,8%, ККЕ 6%, Централна лига 2,3%, Река 1,4%, Независни Грци 1,4%, Грчко решение 1,3% и АНТАРСЕЈ 1%.

SHARE