По речиси две години постоење, Независен весник“ утре нема да се појави во печатена форма поради долг кон печатницата.

На вработените им било кажано дека утрешниот број нема да излезе, но не и дека весникот згаснува.

За ова новинарите биле информирани од управителот на фирмата. Тие очекувале да се појави и сопственикот на весникот за да им соопшти што ќе се случува со медиумот, но до поладнево тој не се појавил во редакцијата.

Првиот број на весникот, зад кој стои грчки капитал, излезе на 27 ноември 2017 година.

SHARE