Нема да дозволиме ширење на Пандорината кутија, вели Заев

„Јас ги разбирам потребите на луѓето да отворат дебата, да дадат предлози… но на крајот знам дека никој нема право и нема да направи нешто за да ја услови интеграцијата на Македонија во НАТО и ЕУ“, вели премиеротЗоран Заев во врска со најавените предлози на партијата БЕСА во расправата за уставните амандмани.

Веројатно нема да дозволиме ширење на Пандорината кутија, рече премиерот потенциирајќи дека тоа го знаат сите, па ред е и тој да го потврди тоа.

„Парламентот е конечно тој што одлучува. Ние сме само предлагачи“ вели Заев кој очекува сите да се залагаат за градење на „едно општество за сите за што сите се залагаме“ , а не на поинаков да бидат загрозени стратешки определби во самот процес на одлучување.

SHARE

3 Коментари

  1. Сите Албанци во Собрание ке бидат за тоа Шиптарите/Албанци да станат конститутивен и државотворен народ. Од ова НЕМА бегање! За Албанците е овој момент кога се отвара Уставот исклучително значајна шанса да реализираат нивен историски национален интерес. И нема да ја испуштат! Поради Бадинтерово двојно мнозинство, по усвојување амандманите НЕМА НАЗАД!
    И преку ИМЕТО, државата се ФЕДЕРАЛИЗИРА, а покасно во следната фаза се губи и ТЕРИТОРИЈАТА!

  2. Сите Албанци во Собрание ке бидат за тоа Шиптарите/Албанци да станат конститутивен и државотворен народ. Од ова НЕМА бегање! За Албанците е овој момент кога се отвара Уставот исклучително значајна шанса да реализираат нивен историски национален интерес. И нема да ја испуштат! Поради Бадинтерово двојно мнозинство, по усвојување амандманите НЕМА НАЗАД!
    И преку ИМЕТО, државата се ФЕДЕРАЛИЗИРА, а покасно во следната фаза се губи и ТЕРИТОРИЈАТА!

Comments are closed.