Нервоза во Атина од „планот Б“ на Каменос

Предлогот на министерот за одбрана за алтернативен договор со Скопје ако преспанскиот пропадне, што го предложил во Стејт департментот на САД, предизвика срам и вознемиреност во Атина како и остри критики од опозицијата. Владата изрази загриженост од изјавите на лидерот на помалиот коалиционен партнер Каменос: „Грчката влада останува посветена на Преспанскиот договор и ги почитува … Continue reading Нервоза во Атина од „планот Б“ на Каменос