Ни ја украдоа ли и песната Зајди , зајди? (ВИДЕО)

Познатиот Холивудски филм “300” посветен на храбрите спартанци, кои се спротивставиле на Персиската империја содржи една добро позната Македонска нумера.

Ако внимателно слушате ќе забележите дека се работи за познатата македонска песна Зајди, Зајди.

Нумерата е искористена за делот кога на сопригата на Леонид и соопштуваат дека кралот загинал во битката.

Инаку песната не е народна туку е авторско дело на легендарниот Александар Сариевски.

Проценете сами дали се работи за истата песна

SHARE

Comments are closed.