Ни треба ли „она на Б“?

Новинарот Ивор Мицкоски на Фејсбук реагира на предлогот на Томислав Тунтев, од неодамна прв човек на Агенцијата за цивилно воздухопловство, да се набави нов владин авион зашто на „лирџетот“ времето му истекло.

„Тунтев: Ни треба нов државен авион. 
Она на Б?!
Па заложете го мерцедесот, као прва рата. 
После ќе доплатиме со возила за брза помош, имаме некои застарени 11-12, ама владин авион е поважно.

https://www.facebook.com/search/top/?q=ivor%20mickovski&epa=SEARCH_BOX

„ Наше мислење или препорака е сериозно да се размислува за набавка на нов авион. Актуелниот државен авион е со стара технологија, земен многу одамна, не е земен нов, туку репариран. Технологијата што ја има дозволува слетување само на аеродроми од прва категорија, а денешните аеродроми нудат можност и за слетување во полоши услови. Затоа во случаи на магла или неповолни метеоуслови, авионот оди на околните аеродроми. Од безбедносен аспект ќе биде многу подобро. Не може авион со 7 седишта да биде авион на Влада. Треба да има минимум 15 седишта“ вели Тунтев во интервју за „Независен“.

SHARE

2 Коментари

  1. Ако Груевски доби две години за Мерцедесот колку ли ќе добие Заев за авионот ако се купи!?

    • Абе идиоту еден. Што си правиш филмчиња? Груевски НЕ ДОБИ две години затоа што е купен Мерцедесот, туку поради злоупотреба на својата положба во начинот КАКО е купен.

Comments are closed.