Ние на Австријците сливи од „Северна“, тие нам – Македонија

Преименувањето на македонската држава добива гротескни размери кога ќе се вмешаат економски оператори со различен однос кон тоа, за што зборува примерот од Австрија.

На етикетата на пакување од 1 килограм сливи во австриска продавница пакувачот од штипското село Долни Балван се декларирал дека е од „Северна“, но во делот за земја на потекло пишува Македонија!

SHARE