Досега ниедна институција не доставила документи за случаите со непотизам, иако Антикорупциска комисија има отворено шеесетина предмети, соопшти првата антикорупционерка Билјана Ивановска, која побара од надлежните органи поголема ангажираност во борбата против корупцијата.     

За вицепремиерот Бујар Османи функционирањето на ДКСК „е една од светлите точки за тоа како се спроведуваат реформите од Планот 18“, пренесе Сител.

За случаите во кои има инволвирано членови на ДУИ, Османи рече дека ќе бидат испочитувани сите одлуки кои што ќе ги донесе Антикорупциска.

SHARE