Никој во Македонија нема да зема плата под 14.500 ден!?


Минималната плата во Македонија во иднина ќе изнесува 14.500 денари, предвидуваат измените на Законот за минимална плата за кој денеска, по долга дебата, се согласија власта и опозицијата.

Законот „помина“ со 59 гласови „за“ на денешното гласање во Собранието.

SHARE