Никола Димитров бара архивар државјанин на Република Македонија а се гони Мизрахи (ФОТО)

Техничкиот премиер Спасовски не одговара на прашањето зошто инсистира за смена на министерката Мизрахи а молчи за министерот за надворешни работи Никола Димитров кој официјално го користи името Република Македонија.

Пред 4 дена Димитров во оглас објавен од Агенцијата за администрација на барање на МНР бара архивар кој треба да биде државјанин на Република Македонија а не на Северна Македонија.

Спасовски воопшто не сакаше да одговори на ова прашање.

SHARE