Николов: Барем трошка поддршка за мојот народ

Лидерот на Македонското меѓународно движење за човекови права Бил Николов бара крај ма странскиот интервенционизам и притисок кон Македонија.

“Посакувам мојот народ да добиеше барем трошка од поддршката која други групи ја добиваат кога се изложени на омраза.

БАРАМЕ да се стави крај на американските притисоци за менување на името на #Македонија, и за бришење на нашата етничка заедница и историја”, пишува Николов на Твитер.

SHARE

3 Коментари

 1. Интересно е ова…, да се бара милост од џелатот, е карактеристично за немање на “компас“ и недостаток на една особини својствени само за човек, а таа е пркос и желба за слобода. Да се очекува милост во ситуација кога џелатот само што започнал со насладување од неговата работа е…

  Пред повеќе месеци реков дека, ако некој во дијаспората сака да помогне во одбрана на Македонија и Македонците тоа најдобро ќе го направи така што ќе им испрати оружје самите Македонци да се бранат, во моментов тие се и голораки а и се оставени како “стадо овци“ без кучиња, овчарот го продаде “стадото“…
  Нашите луѓе кои живеат далеку од Македонија и кои не ги чуствуваат притисоците од окупацијата како и гневот затоа што се во вистинска смисла на зборот ПРЕДАДЕНИ од страна на неговите водачи, можат да покажат барем малку повеќе интелект и разбирање!

 2. ДЛМ, знаев дека си будала, ама дека толкава будала си, тоа не можев да претпоставам. Идиоту, бараш оружје??? Кого ќе убиваш бе ненормален? И зошто? Што и` фали на Македонија во НАТО и ЕУ будало? Еве се смени името. И што се смени ОСВЕН што се смени името? Престана ли да постои државата? Престанавме ли ние да постоиме? БУДАЛО. Имаш ли ти пријатели, роднини, били кој да те посоветува. Или оди на психијатар. А можеби е најдобро ти самиот да се убиеш со оружјето што го бараш да убиваш други. Така најмногу ќе и` помогнеш на Македонија. Една будала помалку.

  • Abdal eden, zapadnite vi megjugadovni vo ime na demokratijata najveke investiraat vo naoruzuvanje so koe go “demokratiziraa” bliskiot istok, Ukraina a sledna e Venecuela, a Makedonija sluzi za tranzitna zona ponekogas po nekoe parce pagja isklucivo na Shara. Slep si da ne gledas kako nas ne demokratiziraat preku “sogragjanite” specificno so-zivorinski.
   Nieden imperializam ne e dobronameren ne samo po lugjeto nego i po samata planeta

Comments are closed.