Николов: Целата нелегитимна влада на Заев ќе биде уапсена за предавство

Претседателот на Македонското меѓународно движење за човекови права (ММДЧП) Бил Николов вели дека поради скандалите на владата сите министри на чело со премиерот Заев треба да одговараат.

“Куп скандали на нелегитимната „влада“ на #Заев. Сите треба да бидат уапсени за предавство. За жал, немаме про-македонска опција. Повеќе пати го прашав Мицкоски дали ќе ја поништи Преспанскиот договор. Ми одговори:”Дојди тука ти да водиш“. Треба. Нашето име ќе биде спасено”, пишува Николов кој го користи хаштагот #Македонија.

SHARE