Николов до ВМРО-ДПМНЕ: Треба да има еден став за името

Лидерот на Македонското движење за меѓународна соработка (ММДЧП) Бил Николов апелира македонската опозиција да има само еден став за името на државата.

“До #ВМРО: Единствен став за спорот за името што треба да го имате е: НЕМА ДА ГО СМЕНИМЕ И НЕМА ДА ПРЕГОВАРАМЕ ЗА НАШЕТО ИМЕ. Името е универзално загарантирано право. Точка. СТОП за принудното менување на името. Дипломатските игри околу НАШЕТО име ја уништуваат #Македонија”, пишува Николов.

Тој предходно побара земјите членки на ОН да не дозволат геноцид на Македонците и промена на името на државата затоа што тоа не е направено согласно уставот и меѓународното право.

SHARE

1 Коментар

Comments are closed.