Николов најавува нов идентитет за Заев

Лидерот на Македонското движење за човекови права (ММДЧП) Бил Николов најавува нов идентитет за премиерот Заев.

Николов нема да му дозволи на Заев да ги направи Македонците Грци или Бугари.

“Мојата фамилија се бореше против грчкото ропство и ја БРАНЕШЕ #МАКЕДОНИЈА. #Заев сака да го избрише споменот на нив.

Ќе не правел Бугари или Грци,како ќе му кажат неговите шефови од #САД.

Нема да му дозволам.

Ќе си останеме #МАКЕДОНЦИ. Само Заев ќе добие нов идентитет: затвореник”, пишува Николов во јасната порака до македонските власти.

SHARE