Николов: Не молчете за поделбите на Македонците, сите да се држиме заедно

Лидерот на Македонското меѓународно движење за човекови права Бил Николов реагира на анализите на македонските научници за Преспанскиот договор кои ја избегнуваат темата за поделба на Македонците.

“Читав анализи на “Договорот од Преспа” од #македонски интелектуалци и во повеќето од нив не се ни спомнува поделбата на #Македонија и #Македонците во Егеј, Пирин, Мала Преспа, Голо Брдо, итн.

Тоа е навредливо. Сите ние сме #Македонци од Македонија. Сите треба да се држиме заедно”, пишува Николов кој е еден од најактивните Македонци во дијаспората во битката за враќање на името Македонија.

SHARE