Николов: Сликите бледнеат, историјата нема да ни ја избришат

Лидерот на Македонското меѓународно движење за човекови права (ММДЧП) Бил Николов со емотивна порака за Илинден.

“Сликите бледнеат. Ние нема да дозволиме да бледнее нашиот идентитет. Кренете се #Македонци. Нашите претци се кренаа на востание.Денес е #Илинден и оваа е годината кога ќе го спасиме нашето име и етничка припадност. Нема да дозволиме нашите угнетувачи да не избришат од историјата”, пишува Николов објавувајќи фотографии од неговите претци кои живееле во Егејска Македонија.

SHARE