Николов: Запрашајте се што сторивте за името

Лидерот на Македонското меѓународно движење за човекови права (ММДЧП) Бил Николов со прашање до македонските политичари за тоа што прават за да го вратат името на земјата.

“Политичари од Република #Македонија, вие кои сте против принудното менување на името, ЗАПРАШАЈТЕ СЕ:

1. Што направивте за да го СПРЕЧИТЕ преименувањето?
2. Што правите за да го ПОНИШТИТЕ?

НЕ Е ДОВОЛНО само да кукате. ИЛЕГАЛЕН ЗАКОН НЕ Е ЗАКОН.ПОНИШТЕТЕ ГО “#ПреспанскиотДоговор”, пишува Николов на Твитер.

SHARE