Нимиц лут, денеска е “Денот Д” за Македонија

Грчки извори најавуваат дека преговорите за името влегуваат во крајно критична фаза.

Според најавите од Атина доколку “скопјаните” не одговорат до денес (четврток), тогаш и овој циклус на преговори ќе се затвори и има реална опасност “славомакедонците” да не го фатат возот за НАТО и за ЕУ.

Доколку одговорат позитивно, тогаш ќе следува телефонски разговор меѓу премиерите на Грција и Скопје за да го одредат датумот за средба во Преспа.

Во случај да дојде до договор а Скопје не се премисли и нема нови пресврти, договорот со овластување од Владите во Грција и Македонија може да го потпишат и двајцата министри, а не двајцата премиери, тврдат добро упатени извори за expres.mk.

Еден од проблемите според истите извори е и тоа што Нимиц е лут на Скопје поради тоа што се премислило по веќе постигнат договор.

SHARE

Comments are closed.