NMK на регистерските таблички предвидува договорот со Грција

Кодовите на интернет и за секаква друга употреба остануваат исти МК или МКД. Единствено на регистарските таблички ќе биде NMК.

„Зошто? За да не провоцираме повеќе во Грција, зошто тоа беше една од провокациите“ изјави премиерот Зоран Заев на прес конференцијата на која објави дека новото имер на државата ево иднина ќ биде Република Северна Македонија.

Запрашан дали ќе има „план Б“ ако не успее референдумот, премиерот рече дека се надева дека такво нешто ќе нема.

Впрочем, како што кажа, ако една од страните не го ратификува договорот, тогаш договор нема.

 

SHARE

Оставете коментар