Нов гаф: СДСМ честита Илинден со бои од знамињата на Романија и Чад

Нов гаф на функционерите на владеачката СДСМ кои големиот национален празник Илинден го честитаат со лого од комбинација на сина, жолта која никогаш предходно не била користена за прослава на било кој македонски државен празник.

Боите кои СДСМ ги користи во материјалите со кои го честита Илинден се дел од државните знамиња на Романија и африканската држава Чад.

Слично лого на тоа што сега го промовираат функционерите на СДСМ користи и телевизијата РТЛ.

SHARE