Нов контингент американски војници во Косово

Мисијата на САД во НАТО објави испраќање на нови американски војници во мировната мисија на Косово.

Како што е објавено на Твитер профилот на мисијата на САД, војниците ги завршија подготовките во државата Ајова.

“Нашите припадници на американската војска се подготвени за мисијата. Војниците ги завршија подготовките во Ајова, САД и ќе одат да учествуваат во мировниот ангажман на НАТО на Косово. НАТО и КФОР продолжуваат да одржуваат безбедна и безбедна средина на Косово”, се вели во соопштението проследено со фотографија на американски војници.

SHARE