Преку анкета граѓаните ќе можат да предлагаат нови имиња за улиците, булеварите, мостовите и плоштадите, ркол градоначалникот Петре Шилегов на одбележувањето на 56-годишнината од катастрофалниот земјотрес во Скопје, пренесува САКАМДАКАЖАМ.

Скопје, по земјотресот, било изградено благодарение на светската хуманост и солидарност, но за жал, според градоначалникот Петре Шилегов, претходната власт многу од тие спомени избришала и затоа бара граѓаните да предложат имиња за објекти и улици, со кои ќе се сеќаваме на денот кога Скопје повторно беше изграден.

Тој се пофали дека две катни гаражи веќе добиле ново име…

SHARE