Нов услов за ЕУ: Прекин на претензиите кон малцинствата во Бугарија!

„Останати прашања“ е 35. и последна глава од преговарачкиот процес на секоја земја што пристапува кон Европска унија и Бугарија ќе бара токму со неа да почнат и да завршат преговорите со Македонија, порача шефицата на дипломатијата Екатерина Захариева во интервју за БТВ. Во неа ќе бидат наброени барањата до западниот сосед, како што се … Continue reading Нов услов за ЕУ: Прекин на претензиите кон малцинствата во Бугарија!