Нова провокација кон Македонците, овој пат во Кичево

По Струга и Тетово и локалната власт во Кичево испровоцира меѓуетнички тензии со поставување само на албанско знаме по главните улици.

На сите главни сообраќајници во чест на денот на албанското знаме вчера биле закачени само албански знамиња без да се закачи и државното знаме.

Според закон покрај албанското знаме секогаш мора да биде поставено и државното но притоа тоа треба да биде со поголеми димензии.

Од Владата без јавен коментар за системското кршење на законите за користење на државното и знамињата на малцинските етнички заедници.

По Мерко во Струга и Теута Арифи во Тетово крева меѓуетнички тензии

SHARE

2 Коментари

Comments are closed.