Нови 6 починати од Западнонилска треска во Грција

Американската амбасада во Атина ги повика американските туристи во Грција да преземат превентивни мерки –средства зазаштита од инсекти, носење долга облека, избегнување на области со застоена вода – откако ширењето на вирусот на Западнонилска треска достигна алармантни нивоа

Центарот за превенција и контрола на болести објави 107 случаи на заболени оваа година од кои 11 завршиле со смрт.

Само минатата недела, починаа шест лица а пријавени се нови 30 случаи на заразени со вирусот.

„Се очекува нови случаи да бидат дијагностицирани во наредниот период“ се вели во извештајот на Центарот.

SHARE