Објавен документ, Каракачанов лаже за ослободувањето на Македонија (ФОТО)

Бугарскиот министер за одбрана и вицепремиер на Бојко Борисов лаже кога вели дека во втората светска војна Бугарија не ја окупирала Македонија.

Според Каракачанов кој по професија е историчар “Бугарија не била окупатор на Македонија, туку ослободител“.

Сепак според документ издаден од бугараката влада кој го објавуваат членови на Еврејската заедница, Бугарија и формално дала наредба за окипација а не за ослободување на Македонија.

Во документот со кој се даваат инструкции на бугарската армија прецизно е наведена фразата “Окупирање на Македонија”, нешто што сега го негира претседателот на ВМРО-БНД, министер и историчар Каракачанов.

Немало востание во Прилеп 1941, вели Каракачанов

SHARE

2 Коментари

  1. Kaj e be onoj (b)eden da kaze deka bugarite ja oslobodile Makedonija? Ligusi bedni, predavnici na rodot svoj. Nikogas severna, sekogas MAKEDONIJA!

  2. […] Извор: Експрес.мк /* article bot ad 2 */ ea_spot = 11197; ea_width = 300; ea_height = 250; ea_anonymous = 0; ea_hash = "hNOHv9qleqAvI0YaTm59YGEwrG6KJYBkGjC09MkU9TLb4G5-cCW1xNWAhAYkOoTo"; /* article bot ad 3 */ ea_spot = 11200; ea_width = 300; ea_height = 250; ea_anonymous = 0; ea_hash = "hNOHv9qleqA4psl8IhMzh8WyAcC6Walh92XWh6It748iZP5dK4wFgEIZHBf5NlRk"; loading… (sc_adv_out = window.sc_adv_out || []).push({ id : "601713", domain : "n.ads3-adnow.com" }); adminot […]

Comments are closed.