Класичните обложувалници со уплатни места остануваат и ќе прдолжат со работа штом се создадат усллови поради вонредната состојба.

Владата се премиесли под притисокот од приредувачите на игрите на среќа кои алармираа дека околу 6.000 вработени ќе останат без работа доколку се  затворат обложувалниците и казината.

Она што е новина е што на обложувалниците ќе им се дозволи е да приредуваат и онлајн услуги, што досега не беше можно.

SHARE