„Убеден сум дека само со чесен и транспарентен пристап ќе можеме да се спротивставиме на лагите за наводна вмешаност на мојот Кабинет, на АРМ и Агенцијата за разузнавање околу настаните на 27 април.

Во Кабинетот на Претседателот на РМ никогаш не се разговарало ниту се размислувало за прогласување на воена или вонредна состојба. Со тоа ги отфрлам и сите шпекулации дека меѓународната заедница вршела каков било притисок врз мене да отстапам од некаков наводен план за прогласување воена или вонредна состојба“ – изјави претседателот на република Македонија во денешното обраќање до јавноста во врска со обвинувањата дека Кабинетот на шефот на државата, наводно, бил вмешан во настаните во Собранието од 27 април, минатата година

SHARE

3 Коментари

  1. Знаеме дека целата работа е да се уцени Претседателот за да им ги потпишува сите глупости. Година и кусур Нинџа не знаеше дека е сјебан!? Сега му текна кога треба за месец дена Северџаниве да ја закопаат Македонија? Исто и проширувањето на надлежностите на СЈО. Дотерано е така за да можат да го малтретираат Иванов и тоа се за памет на секој друг што ќе работи за доброто на Македонија.

  2. Иванов веќе никој не го есапи. Никому не му е потребен. Неговиот мандат завршува за некој месец. Иванов треба да почне да се спрема за судење. Тоа и го прави. Почнува да се брани и да бара оправдувања. Но знае дека за она што го правеше во својот мандат, за кршењето на Уставот на Македонија и несомненото учество во настаните од 27 април, не му гине затвор.

    • Кршење на Уставот!?!?!? Па вие на Уставот мама му ебавте. Тоалетна хартија наравивте од него.

Comments are closed.