ОБСЕ/ОДИХР бара датум кога тие ќе се случат избори во Македонија за да може да одредат дали ќе може да ги следат, што е спротивно на информацијата дека дале потврда дека ќе ги следат изборите.

Вечер.мк дојде до писмото кое е испратено од страна на ОБСЕ  во врска со изборите:

„ОДИХР е подготвена повторно да се распореди за активности поврзани со изборите, штом се утврди датумот за изборите, како и врз основа на протоколите за патни ограничувања поврзани со здравјето. Модалитетот и временската рамка за ова повторно распоредување соодветно ќе се разгледа… “ стои во писмото на ОБСЕ до министерството за внатрешни работи на Македонија.

SHARE