Кривично може да да одговараат сопственици на 344 фирми за злоупотребата на државните пари за исплата на минималец за работниците.


Од Генералниот секретаријат на Владата за телевизија Телма изјавиле дека финалниот список денеска е испратен до Обвинителството. Според 243 газди кои се одзваа на повикот и ги исплатија работниците се спасија, објави Плусинфо.

SHARE