Од 1 октомври лекови само со лична карта и рецепт

Осигурените лица од 1 октомври годинава ќе можат да ги подигнуваат лековите во аптека само врз основа на рецепт и документ за лична идентификација, односно лична карта или пасош, соопштија денеска од Фондот за здравствено осигурување на Македонија (ФЗОМ). До тој период, како што информираат од ФЗОМ, на сила се постоечките позитивни прописи со кои … Continue reading Од 1 октомври лекови само со лична карта и рецепт